Inleiding

Binnen de opleiding Management en Beleid in de Gezondheidszorg is het mogelijk om op Erasmus te gaan en dit het eerste semester van het Masterjaar. Volgend academiejaar (2018-2019) kunnen 2 studenten naar de universiteit van Rome: Università Cattolica del Sacro Cuore.

Praktisch

Wat moet je doen om geselecteerd te worden voor Erasmus?

Je moet geslaagd zijn voor “Statistiek voor de gezondheidszorg: theorie” en voor "Methodologie: kwantitatief onderzoek voor de gezondheidszorg"
Deelnemen aan de infosessie rond Eramus (13 februari 2018 van 14u30 tot 16u)
Je stuurt een Engelstalige motivatiebrief naar prof. Gemmel (Paul.Gemmel@Ugent.be) en dit vóór 14 februari 2018.

Klik hier voor meer informatie

lifeinmilan.jpg

Als Masterstudent van de richting Management en Beleid in de Gezondheidszorg kregen we de optie om het eerste semester op Erasmus te gaan. Aangezien ik zeer graag op reis ga, en ik wel toe was aan iets nieuws na vijf jaar studeren, koos ik ervoor om dit avontuur met beide handen te grijpen. In Rome volgende ik de opleiding Healthcare Management aan de Università Cattolica Del Sacro Cuore. Mijn vijf maanden daar waren een waar avontuur met heel veel hoogtepunten en natuurlijk ook enkele mindere ervaringen. Wat me voornamelijk zal bijblijven is het ondergedompeld worden in een nieuwe, soms nogal chaotische, cultuur. Je leert zeer snel op je eigen benen te staan en moet leren vertrouwen op jezelf, gelukkig merk je al snel dat je nieuwe vrienden soms voor dezelfde uitdaging staan. Dit maakt hen al snel vrienden voor het leven! Deze ervaring heeft me zeer veel zelfstandigheid en nieuwe inzichten bijgebracht. Ik zou het dus zeker aan iedereen aanraden!


Martha Claeys, masterstudent
Master Management en Beleid van de Gezondheidszorg, Academiejaar 2017-2018